Het Landelijk Initiatief “Halve eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis” is opgericht met als doel om uitgebreid stil te staan de migratiegeschiedenis van Marokkanen. De directe aanleiding is dat het 14 mei 2019 een halve eeuw geleden is dat Nederland en Marokko een wervingsverdrag ondertekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. In het licht van deze historische gebeurtenis organiseert het Landelijk Platform ‘Halve Eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis’ gedurende het hele jaar activiteiten om stil te staan bij deze bijzondere geschiedenis. Op deze website en op onze Facebookpagina vindt u informatie over de achtergrond en de activiteiten van de viering. Met ons initiatief hopen wij de rijke geschiedenis van de Marokkaanse migratie te vertellen, te delen en door te geven. Wij nodigen iedereen uit de 50-jaar viering aan te grijpen om inspiratie te halen uit elkaars verhalen. We danken ieder die heeft meegewerkt aan de tentoonstelling, website en deze publicatie, de talrijke supporters -van fondsen tot gemeenten- voor de geboden steun en medewerking. Het Landelijk Platform ‘Halve Eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis’ bestaat uit de volgende organisaties: EMCEMO, Stichting Marmoucha, Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, Landelijke Werkgroep Mudawannah, Marokkaanse Ouderen Bond Nederland, Multicultureel Jongeren Geluid (Den Haag), Projectgroep 50 jaar gastarbeiders Utrecht, Attifa (Utrecht), Provinciaal Platform voor Diversiteit (Limburg), Stichting Aknarij (Amsterdam), Stichting Argan (Amsterdam), Stichting Digitaal Delfshaven (Rotterdam), projectgroep eerste generatie Marokkanen (Veenendaal), Stichting Gilbert van Schoonbeke (Veenendaal), Stichting Inclusia (Rotterdam), Stichting Meer Kleur en Kwaliteit (Limburg), Stichting Multicultureel Schiedam, Stichting Toekomstige Jongeren (Rotterdam), Stichting Vader en Zoon (Rotterdam), Stichting voor Maatschappelijke Participatie (Rotterdam), Werkgroep Marokkaanse Vrouwen Feijenoord (Rotterdam), Buurtvaders (Gouda), Stichting Marokkaanse Ouderraad (Amersfoort), Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (Utrecht), Tumba (Leeuwarden). Voor meer informatie: https://50jaarmigratie.nl

Persbericht: Halve eeuw Marokkaanse migratie; een gedeelde geschiedenis

Planning tentoonstelling

Datum Plaats
22-23-24 maart Amsterdam, Duif
26-27-28 maart Amsterdam, Oranje Kerk
17 april Amsterdam gala viering van 50 jaar migratie
24 april t/m 30 april Geleen
6 t/m 8 juni Amsterdam Oost CBK
Amsterdam Noord
12 t/m 20 juni Den Haag
21 t/m 23 juni Amsterdam West Mansveltschool
24 juni t/m 2 juli Veenendaal 24
4 tot 11 juli Utrecht
2 tot 15 september Gouda
17 t/m 21 september Utrecht (Ouderenbeurs)
23 tot 30 september Zaltbommel
oktober Friesland/Rotterdam/Amersfoort
28 okt tot 3 nov. Utrecht
5 tot 17 november Schiedam 5
19 nov. tot 31 dec. Maastricht, Roermond, Venlo, Weert en Venray