Presentatie AMOP Shibanis

Op 9 oktober presenteerde het Amsterdams Marokkaans Ouderen Platform Shibanisin hun manifest in het Huis van de Wijk Mansveltschool.

Bij die gelegenheid vertelden ook verschillende maatschappelijke ouderenorganisaties over hun werkzaamheden. O.a. Fatima El Fakiri van GGD Amsterdam en van Herman Klein Tiessink van Clientenbelang Amsterdam.

De presentaties werden gevolgd door een levendige discussie over o.a. toegankelijkheid en beschikbaarheid van zorg en Buurtteams, die later op informele wijze werd voortgezet tijdens de maaltijd.

Een audiovisueel verslag van de bijeenkomst werd gemaakt door Mohamed Nassr en is terug te zien op: https://www.facebook.com/111217871152790/videos/420999602912547.

De informatie die Heidi Wintels gaf over Markant, en het werk van Mohamed Bourik en Bilal Lafrenedi van Buurtteams is terug te vinden op hun websites. Onderzoeker Ibrahim Yerden vertelde over de onderzoeksopzet van zijn onderzoek naar ouderenhuisvesting. Op 29 november zal hij de onderzoeksresultaten kunnen presenteren.

Download manifest