Spreekuur Emcemo

Gisteren hebben we een oriënterend onderzoek naar Marokkaanse Nederlanders in De Pijp gepresenteerd aan stadsdeel Zuid in aanwezigheid van veel Marokkaanse Nederlanders die mee hebben gedaan aan het invullen van de enquête.
Waarom een oriënterend onderzoek?
Elke dag al fietsend van de Indische Buurt naar De Pijp, naar mijn werk in het Wijkcentrum in de Gerard

Het sociaal juridisch spreekuur dat verzorgd wordt door Emcemo is bedoeld om mensen bij te staan in zaken waarmede zij niet onmiddellijk ergens anders terecht kunnen. Dit kan zijn vanwege het feit dat ze elders een afspraak dienen te maken, hetgeen zij zien als beletsel of een vertraging waarvan zij niet kunnen inschatten of deze mogelijk gevolgen zou kunnen hebben.

Tevens speelt voor velen (voornamelijk ouderen en groepen ‘nieuwe Nederlanders) de taalbarrière een grote rol om zich te wenden tot Emcemo.

Tijdens het spreekuur worden zaken behandeld welke te maken hebben met o.m. de IND, SVB, UWV, DWI, belastingdienst en andere organisaties zoals zorgverzekeraars en pensioenfondsen.

Ingeval het nodig blijkt dat de tussenkomst van een advocaat vereist is wordt er gezorgd voor een advies/doorverwijzing en desgewenst (en in overleg met de advocaat) blijft de begeleiding voortduren.