Voor elkaar in Amsterdam

Beste mensen,

                                                      coronavirus

In verband met het coronavirus en naar aanleiding van de besluiten van de regering sluiten ook wij onze deuren tot en met 6 april. Er is derhalve geen spreekuur en al onze activiteiten zijn afgelast, inclusief de netwerk-bijeen- komsten.

Wij vragen onze vrijwilligers werkzaamheden zoveel mogelijk thuis te doen en alleen op kantoor te komen als het noodzakelijk is. Wij roepen jullie op om mee te doen aan de ‘voor elkaar in Amsterdam’ actie. Vanwege het coronavirus kunnen mensen die tot een risicogroep behoren beter binnen blijven.

Maar hoe kom je dan aan je boodschappen? En hoe ga je naar een belangrijke afspraak?

Waar kun je je verhaal kwijt? Oudere of kwetsbare Amsterdammers kunnen met dit soort vragen terecht op een speciale website of bellen naar een speciaal telefoonnummer: 020-7670031.

Vanaf vandaag, 16 maart, is het centrale nummer van 10.00 tot 16.00 uur bereikbaar en zit een team klaar om vragen te beantwoorden.

Het initiatief, Voor elkaar in Amsterdam genaamd, is bedoeld als vervanging voor de dagelijkse sociale ontmoeting en de hulp die normaal gesproken geboden door de organisaties.

Bestaande telefoonnummers in de stad voor hulp en advies blijven ook actief.

Vrijwilligers Zowel het telefoeonnummer als de website worden gerund door vrijwilligers.

De organisatie roept Amsterdammers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor hun buurtbewoners. Amsterdammers die hulp nodig hebben of een praatje willen maken, worden vervolgens in contact gebracht met deze vrijwilligers. Het centrale nummer is er voor verzoeken of boodschappen doen of vervoer.

Er mag ook gebeld worden voor een praatje. De hulplijn zorg ervoor dat degene die belt verbonden wordt met de organisatie of dienstverlening in de eigen buurt.

Daarnaast bellen de vrijwilligers ook actief met de bewoners die de organisaties al wel kunnen, om te kijken hoe het gaat.

Meldingen islamofobie of discriminatie De meldingen over islamofobie of discriminatie kunnen naar het bestaande nummer: 0800-5035. EMCEMO blijft telefonisch bereikbaar voor dringende zaken van 11.00-18.00 uur: 020-4288825 of 06-55818828.

Ook per mail zijn we bereikbaar: emcemo1@gmail.com. Op facebook is ook informatie te vinden: https://www.facebook.com/

Emcemo

Met vriendelijke groet, Abdou Menebhi