Vrijwilligers gezocht!

Het Euro-Mediterraan Centrum voor Migratie en Ontwikkeling is per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor minstens één dag in de week. Emcemo zet zich in voor de bestrijding van islamofobie en discriminatie.

Al jaren is er sprake van een groeiende tweedeling en polarisatie in de Nederlandse samenleving. Geweld tegen moskeeën en moslims neemt toe en op dit moment is het probleem van islamofobie urgenter dan ooit. Bij Emcemo zet jij je samen met andere gemotiveerde vrijwilligers in om deze zorgwekkende trend tegen te gaan.

De werkzaamheden omvatten:
Het voorbereiden en eventueel geven van trainingen en voorlichtingsactiviteiten.
Het registreren en monitoren van meldingen van islamofobie en het volgen van de media over dit onderwerp. Het organiseren van campagnes, debatten en conferenties en het lobbyen bij organisaties en politiek. En het onderhouden van website en Facebook-pagina.

Wat wij jou bieden:
Grote variëteit en afwisseling in de werkzaamheden binnen een informele, multiculturele werkomgeving, waarbij we gezamenlijk kijken naar wat het beste aansluit bij jouw kwaliteiten en interesse.

Wij bieden jou ondersteuning bij alle werkzaamheden en geven je de kans je verder te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen een maatschappelijke organisatie met een breed netwerk.

Wil jij je inzetten voor een tolerante samenleving, waarin diversiteit en wederzijds respect naast elkaar bestaan? Wil jij je hard maken om ongelijkheid en discriminatie tegen te gaan en je inzetten voor een open democratische samenleving waarin plaats is voor iedereen ongeacht afkomst, religie, geslacht, leeftijd en seksuele geaardheid?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Bel naar: 020-4288825.