21 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie.

Sinds 1992 worden er in Nederland activiteiten georganiseerd op en rond 21 maart. Verspreid over het land worden lezingen, bijeenkomsten en acties georganiseerd in de actieweek/maand voorafgaand aan 21 maart. Op (of rond) 21 maart vindt er steevast een landelijke manifestatie en demonstratie plaats.  Over deze demonstratie en de activiteiten erom heen gaat dit verslag.

Dat het nog altijd nodig is om op te staan tegen racisme en discriminatie en solidariteit te tonen met slachtoffers van discriminatie blijkt uit de meldingen die verschillende organisaties onverminderd ontvangen.

‘Comité 21 maart’ organiseerde daarom in 2017 naast de landelijke demonstratie tegen racisme en discriminatie ook weer vele activiteiten in het kader van de demonstratie van 18 maart 2017. Verschillende werkgroepen zijn aan de gang gegaan om de verschillende activiteiten voor elkaar te krijgen.  Omdat Comité 21 maart’ een netwerk van tientallen maatschappelijke organisaties is, die allen sterk verbonden zijn met het thema en elkaar, werd het telkens een intensieve samenwerking tussen de verschillende organisaties onderling.

Het doel van het comité is zoveel mogelijk Nederlanders te bereiken en te mobiliseren, groepen mensen met verschillende achtergronden met elkaar te verbinden, ons sterk uit te spreken tégen racisme en discriminatie en vóór verbinding, acceptatie, tolerantie en respect. In dat licht hebben alle activiteiten plaatsgevonden.

Oproep-Geen_Racisten_in_de_Gemeenteraden!

Project ‘Demonstratie 21 maart 2017’